About

Portrait of Knud Erik SørensenKnud Erik Sørensen, f. 1951.
Olie- og akrylmalerier, collager, tegninger. Separatudstillinger siden 1979.
 

 

 

 

 

Byens mangfoldighed, farver og lyde, byens bevægelser og ”kulisser” – tiltaler mig og sætter mig konstant op til nye billeder. Tidligere søgte jeg altid ind i den gamle bydel for at møde den ægte vare og nyde de smukke detaljer i skodder og smedejern, men så entydigt kan man ikke måle byens autencitet.

Det er snarere i kvartererne udenfor, at det faktisk foregår, og i forstæderne sker forandringer i et langsommere tempo. Man ofrer ikke de store, smarte ændringer, og den lille værkstøjsbutik har stadig sin legitimitet. Det ses f.eks. tydeligt i Brooklyn.

Mødet med Mellemøsten, herunder Jerusalem og Damaskus, har været en mavepuster af de bedre. Her kom jeg da for alvor ud i den store verden! Men nu er det især New Yorks forunderlige dynamik, der er emnet for mine olie/akrylmalerier og collager. Her er ingen ældgammel historie, alligevel er her masser af historier.

Facaderne/butikkerne findes ved utallige vandringer og ihærdige undersøgelser. Malerierne skal være andet end museumsstykker, men derimod vise spor af menneskenes liv og færden. Så kan jeg være heldig at støde på vægge med plakater eller rester deraf, og de må med hjem i tasken til senere forarbejdelse. Kombineret med gamle eller nye magasiner, fotos mm. kan de blive til collager. I samspillet med form og farve produceres ny energi.

 

Jeg er tilknyttet Kunstgalleriet i Slagelse og Galleri Nørregade i Køge.